Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

27. 02. 2024. 11:03 >> 11:04
Čitaj mi:

GODIŠNJICA

LP: Zločin u Štrpcima trajna rana, otpor relativizaciji zla naša je dužnost

Stravični zločin u Štrpcima 27. februara 1993. kada naoružani pripadnici specijalne jedinice „Osvetnici” Vojske Republike Srpske, oteli iz putničkog voza, mučili i ubili 20 osoba, ostaje trajna rana i mrlja ovih prostora, ali i Crne Gore, saopšteno je iz Liberalne partije.

“Oni su mučeni, ubijeni i ostali bez traga samo zbog drugačijeg imena i prezimena, vjere i nacije, a najmlađa žrtva bio je učenik iz Podgorice. Monstruozan zločin ostao je bez pravedne kazne, ali i bez jasnog otklona političkih inspiratora”, navode u LP.

Rasvjetljavanje zločina, zadovoljenje pravde prema porodicama žrtava ali i jasna osuda takve zločinačke politike nužan je preduslov normalizacije odnosa u regionu i ozdravljenju društva.

“Nažalost i danas su retrogradne snage dovoljno snažne da održavaju živim ideje koje su koštale života desetine hiljada ljudi na ovim prostorima. Naša je dužnost da se sjećamo, da jasno osudimo i snažno se suprotavimo svakoj relativizaciji zla i zločina, da se više nikada ne ponovi i da zlo nikad ne dobije šansu da trijumfuje nad životom i zajedništvom”, saopšteno je iz LP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније