Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

12. 03. 2024. 14:04 >> 14:04
Čitaj mi:

ZAJEDNIČKA KONFERENCIJA

UNICEF i Vlada: Smanjen broj djece koja žive u siromaštvu

U Crnoj Gori je uočen progres u smanjenju broja djece koja žive u siromaštvu i rezidencijalnim institucijama i povećanju vakcinacije MMR 1 vakcinom.

To je zaključak konferencije Vlade i UNICEF-a.

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić istakao je Vladin nemjerljiv doprinos u nastojanju da sva djeca dobiju kvalitetne uslove za razvoj i bolju budućnost.

"Želim da istaknem da smo zajednički uradili mnogo kada je u pitanju unaprijeđenje položaja djece, te da kontinuirano unapređujemo sisteme u svim oblastima u skladu sa evropskim standardima, pridajući poseban značaj podršci osjetljivim grupama djece, te će zaštita djece sa smetnjama u razvoju, djece pogođene siromaštvom, djece izbjeglica, romske djece, djece žrtava nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, i djece bez roditeljskog staranja, i dalje biti jedan od prioriteta Vlade Crne Gore i u narednom periodu", kazao je Šćekić.

Šćekić je naglasio da je plan rada za 2024. godinu usklađen sa Programom rada Savjeta za prava djeteta za 2024. godinu i doprinijeće ispunjavanju preporuka Evropske komsije koje se tiču prava djeteta.

"Plan će obuhvatiti unaprjeđenje zakonskih i strateških okvira iz oblasti socijalne i dječije zaštite, obrazovanja, zdravstva, jačanje stručnog kapaciteta, promjenu stavova i ponašanja kroz kampanje za podizanje svijesti građana, uvođenje novih i jačanje postojećih servisa, kao i unaprjeđenje kvaliteta podataka o djeci, budžetskih politika koje se tiču djece i monitoringa stanja o ostvarenju prava djece", zaključio je on. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније