Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M. [ Mina ]

12. 03. 2024. 15:36 >> 15:36
3
Čitaj mi:

Krapović 

Vojska Crne Gore neće učestvovati u ratu u Ukrajini

Pripadnici Vojske Crne Gore (VCG) neće učestvovati u ratnom sukobu u Ukrajini, poručio je ministar odbrane Dragan Krapović.

On je demantovao navode poslanika Milana Kneževića da bi se pripadnici VCG mogli naći na frontu u Ukrajini krajem maja ili u nekom drugom terminu.

„Ministarstvo odbrane, niti ja kao ministar, ni u jednom trenutku nije izašlo sa informacijom da će naši vojnici biti poslati u Ukrajinu, niti je ta opcija ikada bila aktuelna“, naveo je Krapović u reagovanju.

On je rekao da nikada ne bi predložio, niti podržao odluku o potencijalnom upućivanju pripadnika VCG u Ukrajinu.

Kako je pojasnio Krapović, za takvu vrstu angažovanja postoji procedura po kojoj ministar odbrane predlaže Savjetu za odbranu i bezbijednost, a Savjet, nakon razmatranja, odluku o upućivanju dostavlja Skupštini na odlučivanje.

„To se ne može desiti dok sam ja na čelu ovog resora“, poručio je Krapović.

On je apelovao na poslanike, medije i političare da izbjegavaju bilo kakve vrste spekulacija kada je riječ o tako ozbiljnim temama.

Krapović je kazao da se sve relevantne informacije, koje eventualno interesuju javnost, mogu dobiti od Ministarstva odbrane.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније