Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

19. 03. 2024. 17:25 >> 17:30
Čitaj mi:

IVANOVIĆ - MIJATOVIĆ -GRIGORIjE

Podrška Savjeta Evrope u reformama u oblasti vladavine prava veoma važna

Crna Gora predstavlja pozitivan primjer u procesu integracije u Evropsku uniju i prepoznata je kao građanska država koja baštini vrijednosti multietničkog i multikulturalnog sklada, ocijenjeno je na sastanku ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića i komesarke za ljudska prava Savjeta Evrope Dunje Mijatović.

Na sastanku sa komesarkom Mijatović ukazano je na značaj aktivnosti komesarke na planu zaštite i unapređenja ljudskih prava najranjivijih grupa, te podršku aktivnostima u oblastima slobode medija, zaštite životne sredine i rodne ravnopravnosti.

"Ministar je kazao da je podrška Savjeta Evrope u implementaciji standarda i reformama u oblasti vladavine prava veoma važna, kao i da saradnja na planu afirmacije poštovanja i zaštite ljudskih prava istovremeno doprinosi i napretku Crne Gore na evropskom putu", navode u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Ivanović se danas sreo i sa direktorom Centra za bezbjednosnu saradnju (RACVIAC) Konstantinom-Mihailom Grigorijem.

U razgovoru sa direktorom RACVIAC-a, šef crnogorske diplomatije je istakao da će Crna Gora, kao kredibilna članica NATO-a i zemlja koja je snažno posvećena unaprjeđenju saradnje i očuvanju stabilnosti regiona, nastaviti da radi zajedno sa RACVIAC-om na podsticanju dijaloga i jačanju sigurnosti na regionalnom i globalnom nivou.

U saopšrenju se ističe da su se sagovornici osvrnuli i na izmijenjene geopolitičke prilike i napore RACVIAC-a da doprinese izgradnji povjerenja i jačanju partnerstava, kao preduslova za prevazilaženje rastućih kriza i realizaciju strateških ciljeva ove organizacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније