Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

20. 03. 2024. 13:59 >> 14:01
Čitaj mi:

MINISTAR U FRANCUSKOJ

Dukaj: Stvorićemo efikasnu i transparentnu javnu upravu

Cilj ministarstva javne uprave je stvaranje efikasne, servisno opredijeljene i transparentne uprave, na državnom i na lokalnom nivou, smatra ministar MJU Maraš Dukaj.

Dukaj boravi u posjeti Francuskoj, gdje se sastao se sa direktoricom Nacionalnog instituta za javnu upravu INSP, Marivon le Brinjon.

Kako je saopšteno iz resornog ministarstva, sastanku sa Le Brinjon prenio je iskustvo Francuske u oblasti reforme javne uprave i na polju digitalizacije od velikog značaja za Crnu Goru.

"Naš cilj je stvaranje efikasne, servisno opredijeljene i transparentne javne uprave, na državnom i na lokalnom nivou, koju karakteriše veće povjerenja građana u njen rad i približavanje standardu i nivou zemalja članica EU“, kazao je Dukaj.

Le Brinjon je iskazala spremnost da INSP pruži punu podršku u snaženju administrativnih kapaciteta Crne Gore, osnaživanja kompetencija i vještina državnih službenika, prenošenjem znanja i vještina u oblasti javne uprave, kroz obuke, radionice, seminare i druge modele edukacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније