Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

20. 03. 2024. 17:01 >> 17:01
Čitaj mi:

PROJEKAT MPNI i Rukometnog saveza

Održan prvi čas rukometa u vrtiću na Cetinju

Prvi čas u okviru projekta "Razvoj rukometa u vrtićima" koji institucionalno podržava Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, a u organizaciji Rukometnog saveza Crne Gore, koje se realizuje uz podršku Evropske rukometne federacije (EHF), održan je danas u vrtiću "Zagorka Ivanović" na Cetinju.

Pedeset mališana prisustvovalo je prvom času u okviru projekta koji se u prvoj godini realizuje u Podgorici, Nikšiću i Cetinju.

Kako navode u saopštenju Ministarstva prosvjete, prvi čas sa mališanima u tom vrtiću odradili su treneri Filip Popović i Draško Kaluđerović.

U radu sa mališanima pomagali su im i predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda i kapiten reprezentacije Mirko Radović.

Času su prisustvovali i predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, Isidora Injac i Aleksandar Šipčić, koji su iskoristili priliku i da obiđu vrtić i upoznaju se uslovima rada te ustanove.

Rukometni savez Crne Gore je i vrtiću "Zagorka Ivanović", kao što je slučaj i sa vrtićima „Ljubica Popović“ i "Đina Vrbica“ u Podgorici, te „Dragan Kovačević“ u Nikšiću, donirao vrijednu opremu koja će koristiti djeci u narednom periodu.

Dodaju da se projekat "Razvoj rukometa u vrtićima" realizuje uz podršku Evropske rukometne federacije, nakon što je u septembru prošle godine na kongresu u Bazelu potpisan ugovor sa Evropskom kućom rukometa.

"Djeca uzrasta od tri do šest godina će biti u prilici da se od eminentnih trenera, sadašnjih i bivših reprezentativaca, kroz ovaj projekat upoznaju sa rukometom, nauče prve rukometne korake i već od najmlađih dana razvijaju ljubav prema sportu koji je, svakako, jedan od najuspješnijih u našoj državi", poručuju u Ministarstvu prosvjete.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније