Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

22. 03. 2024. 16:03 >> 16:29

SLOBODNA ZONA

Popis i uništenje oduzete robe u Slobonoj zoni mora biti transparentan

Danas je održana konstitutivna sjednica Koordinacionog tijela za popis oduzete robe u Slobodnoj zoni „Luka Bar“, kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju, Momo Koprivica. Na sjednici je usvojen Poslovnik o radu i definisana je metodologija rada Koordinacionog tijela.

Takođe, članovi Koordinacionog tijela su jednoglasno potvrdili snažno opredeljenje da se državni organi odlučno uhvate u koštac sa rješavanjem svih problema koji su od značaja za suzbijanje šverca, krijumčarenja i sa njima povezanih koruptivnih aktivnosti. Dogovoreno je da nadležni organi, u saradnji, sačine precizan i sveobuhvatan plan za realizaciju utvrđenih obaveza koje se odnose na popis i brojanje oduzete robe.

Na prvoj sjednici Koordinacionog tijela za popis oduzete robe u Slobodnoj zoni „Luka Bar“ je konstatovano da postupak popisa i uništenja oduzete robe u Slobodnoj zoni mora biti otvoren za sve i maksimalno transparentan kroz uključivanje svih zainteresovanih subjekata, međunarodnih partnera i nevladinog sektora, ali i snimanje svih faza popisa, brojanja i uništenja oduzete robe.

"Vlada Crne Gore ima snažnu volju da se do kraja eliminišu šverc, krijumčarenje i sve sa njima povezane kriminalne i koruptivne aktivnosti, te zloupotre moći čije su žrtve građani Crne Gore, kako bi se jednom za svagda stalo na put štetnim aktivnostima koje su, ne samo potkopavale temelje pravnog sistema, već i urušavale ugled naše države, a tu volju potvrđuje konkretnim djelima i postupanjem, o čemu svjedoči i međunarodna podrška", zaključuje se u saopštenju Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније