Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Anadolija ]

31. 05. 2014. 13:57 >> 13:58
1

MILJEŠ I TUZI

Isler obišao džamije u Podgorici

U okviru posljednjeg dana zvanične posjete Crnoj Gori, zamjenik turskog premijera Emrulah Isler posjetio je danas medresu Mehmet Fatih u podgoričkom naselju Milješ, kao i Nizamsku džamiju u Tuzima.

 

 

Isler je zajedno sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom Fejzićem, ambasadorom Turske u Podgorici Mehmetom Nijazi Tanilirom, kao i sa direktorom medrese Rahmanom Kačarom obišao prostorije medrese, gdje su ga dočekal profesori i učenici ove ustanove.

Nakon posjete medresi, Išler je obišao i Nizamsku džamiju u Tuzima, pored koje se nalazi i šehidsko groblje, gdje su sahranjeni turski vojnici. Isler je nakon toga zajedno sa reisom Fejzićem klanjao podne-namaz u Nizamskoj džamiji.

Tokom trodnevne posjete Crnoj Gori, Isler je imao sastanke sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, kao i sa potpredsjednikom Vlade Rafetom Husovićem.

On je juče u Baru prisustvovao svečanom otvaranju Islamskog kulturnog centra, a takođe je obišao predstavništvo TIKA-e u Podgorici, kao i Mešihat Islamske zajednice Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније