Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Milica Kapa [ TVCG ]

25. 03. 2024. 19:56 >> 19:58
Čitaj mi:

ROBOTIZOVANE KAMERE I LED RASVJETA

RTCG modernizovala opremu

Radio Televizija Crne Gore modernizovala je opremu za proizvodnju televizijskog sadržaja i programa. Uvedene su robotizovane kamere i energetski efikasna LED rasvjeta posljednje tehnološke generacije.

Javni servis uskoro će uključiti i dio solarne elektrane na krovu zgrade, a uskoro kreću nova i modernizovana grafička rješenja. Za ovu godinu planiran je i razvoj OTT platforme.

Kako je kazao Dejan Vujović, pomoćnik generalnog direktoraza tehniku, robotizovani pedastali integrisani u informativnom studiju umogome će dopinijeti kvalitetu, dinamici i vizuelnom dojmu TV emisija.

"Savršena precinost i fluidni pokreti podićiće nivo konačnog izgleda proizvedenih emisija i zavdovoljiće najviše sjetske standarde u produkciji programa. Izuzetno kompleksni pokreti kamerom su sada dostupni na pritisak jednog tastera", pojasnio je on. 

A u studiju je i energetski efikasna LED rasvjeta posljednje tehnološke generacije, koja će, kaže Vujović, dovesti do značajnih ušteda električne energije.

"Jedna smo od prvih svjetskih instalacija koja je u potpunosti bazirana na IP tehnologiji u dijelu rasvjete. Značajno se povecava stepen kreativne slobode i direktno je u vezi sa pobolisanjem kvalieta vizuelnog efekta. Prelazak studija na potpunu LED instalaciju rezultiraoje impresivnim smanjenjem potrosnje energije za 80 odsto", kazao je ion. 

Javni servis uskoro će uključitii dio solarne elektrane na krovu zgrade, a radi povećanja energetske efikasnosti, u toku je izrada projekta za zamjenu dotrajalog sistema grijanja i hlađenja.

RTCG ekonomiše i štiti životnu sredinu i prelaskom na električne automobile.

"Prvi mjeseci primjene pokazuju ogromne uštede u potrošnji u odnosu na automobile sa unutrašnjim sagorijevanjem. Ovih dana, naš vozni park nabavio je jos dva električna automobila i u ovom trenutku raspolažemo sa 12 takvih vozila, uz četiri električna punjača sa po dva mjesta za punjenje", otkrio je Vujović.

Za ovu godinu planiran je i razvoj OTT platforme, na kojoj će korisinici sami birati šta od raznovrsnog sadržaja Javnog servisa žele da prate putem interneta.

"Tender za ovu nabavku je u završnoj fazi i očekujemo da na jesan naši korisnici dobiju jedinstenu aplikaciju za pristupnim sadržajima koji proizvodi RTCG, uključujući sve linearne i onlajn medije usastavu Javnog servisa", zaključio je Vujović. 

A uskoro na TVCG kreću nova i modernizovana grafička rješenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније