Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

12. 04. 2024. 13:20 >> 13:24
Čitaj mi:

pojačana opasnost od požara

MUP: Ne paliti vatru na otvorenom i ne koristiti pirotehnička sredstva

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) upozorili su na pojačanu opasnost od požara.

"Zbog pojačane opasnosti od požara, Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore upozorilo je građane da ne pale vatru na otvorenom i ne koriste pirotehnička sredstva", navodi se u saopštenju MUP-a.

Iz Uprave policije ranije danas je saopšteno da u Bijelom Polju i Mojkovcu rade na sprečavanju i otkrivanju osoba koje izazivaju šumske požare.

Na području opštine Bijelo Polje, kako su kazali, od 21. marta, registrovano je 16 prijava požara.

"U 11 predmeta formiranih po prijavama građana u kojima je utvrđeno da se radi o neznatnoj materijalnoj šteti u kojima je požarom zahvaćeno nisko rastinje, šiblje, suva trava, lišće, nadležno državno tužilaštvo se izjasnilo da u navedenim radnjama nema elemenata krivičnih djela čije se gonjenje preduzima putem službene dužnosti", navodi se u saopštenju.

Iz policije su kazali i da se postupa u pet predmeta formiranih po prijavama građana.

"Nakon dobijanja nalaza vještaka protivpožarne struke, nadležno državno tužilaštvo će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnih djela, te ukoliko se utvrdi postojanje elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj duznosti, policijski službenici će u skladu sa Zakonom i uz konsultacije sa nadležnim državnim tužilaštvom podnijeti krivične prijave protiv počinilaca krivičnih djela", kazali su iz policije.

I u Mojkovcu policija u saradnji sa tužilastvom radi na otkrivanju nesavjesnih građana koji su prouzrokovali požar veće razmjere u Prošćenskim planinama, u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Durmitor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније