Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

14. 04. 2024. 12:43 >> 12:43
Čitaj mi:

LAKŠE DO DOKUMENATA

Upravni dani MUP-a za Budvu, Petrovac i Sveti Stefan od 14. aprila do 1. avgusta

Ministarstvo unutrašnjih poslova donijelo je odluku o određivanu upravnih dana i to za period od 15. aprila do 1. avgusta 2024. godine, a u cilju pružanja usluga iz oblasti upravnih poslova, državljanstva i stranaca za područje opštine Budva, mjesnih zajednica Petrovac i Sveti Stefan.

Kako napominju, građani opštine Budva, mjesnih zajednica Petrovac i Sveti Stefan, poslodavci, predstavnici turističke privrede i druga zainteresovana javnost, u prilici su da u tom periodu na jednom mjestu, u mobilnoj kancelariji Filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Budva, u krugu Policijske stanice u Petrovcu, podnesu zahtjeve za izdavanje ličnih karata, pasoša, vozačkih dozvola, izvoda iz matičnih registara i uvjerenja, zahtjeve za izdavanje dozvola za boravak i rad stranaca, kao i zahtjeve za izdavanje isprave licima iz Ukrajine sa odobrenom privremenom zaštitom u Crnoj Gori.

"U želji da se izađe u susret potrebama građana, cilj uvođenja upravnih dana jeste prilika kojom se olakšava pristup pravima, te istovremeno doprinosi i garantuje jednaka prava na pristup uslugama za sve djelove populacije, smanjenju gužvi i dužine čekanja na uslugu, posebno vodeći računa o osjetljivim kategorijama. Uvjereni smo da će se na ovaj način unaprijediti odgovornost nadležnih institucija za kvalitet usluga koje pružaju građanima i da će predstavljati dobar primjer i praksu koju treba dalje prenositi i primjenjivati", navode u MUP-u.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније