Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B. [ Cetinjski list ]

19. 04. 2024. 08:22 >> 08:22
5
Čitaj mi:

PROTEST OD 10 Do 13 ČASOVA

Bivši radnici "Košute" danas ispred Vlade

Bivši radnici "Košute" danas će protestovati ispred Vlade Crne Gore od 10 do 13 časova.

Kako je kazao njihov advokat Petar Martinović, prinuđeni su na ovakav potez, jer se još uvijek nije niko oglasio povodom zahtjeva radnika.

"Vladi Crne Gore dostavili smo sve potrebne podatke i spisak radnika koji potražuju ono što im po zakonu pripada. Smatram da smo do sada bili maksimalno korektni. Nadam se da će predstavnici Vlade shvatiti trodecenijsku nepravdu prema radnicima Košute. Očekujem da pokažu empatiju prema građanima Cetinja i pozovu nas na sastanak kako bi počeli sa pregovorima", naglasio je Martinović.

Ukoliko ne dođe do toga, advokat kaže da će biti primorani na radikalnije proteste.

"Radnici su više puta ponovili da su spremni da štrajkuju glađu, ali ne želimo da vjerujemo u takav scenario, već se ipak nadamo pozitivnom ishodu ako uzmemo u obzir da će predstavnici Vlade imati na umu da su radnici Košute pošteno zaradili svoje plate, i da su jedini u ovoj državi koji nisu dobili apsolutno ništa", zaključio je Martinović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније