Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 03. 2013. 15:38 >> 15:40
4

APELACIONI SUD

Duško Šarić oslobođen više optužbi

Apelacioni sud oslobodio je Duška Šarića od optužbi da je izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Apelacioni sud je, zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka ukinuo prvostepenu presudu Višeg suda u Bijelom Polju kojom su Šarić i Jovica Lončar oglašeni krivim za krivično djelo pranje novca i u tom dijelu predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

U saopštenju predsjednika Apelacionog suda Svetlane Vujanović navodi se da je taj sud odlučio o žalbama Specijalnog tužioca i branilaca optuženih Šarića i Lončara, izjavljenim na presudu Višeg suda u Bijelom Polju od 3. maja prošle godine.

»Povodom žalbe Specijalnog tužioca, sud je preinačio prvostepenu presudu u oslobađajućem dijelu, na način što je optuženog Šarića oslobodio od optužbe da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, jer ovo djelo u vrijeme izvršenja nije bilo zakonom određeno kao krivično«, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je, po istom osnovu, Šarić oslobođen od optužbe da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, jer »činjenični opis tog djela nije sadržao sve bitne elemente zakonskog bića krivičnog djela iz člana 300 stav 1 KZ-a«.

U saopštenju se podsjeća da je Šarić za ta krivična djela bio prvostepenom presudom oslobođen od optužbe u nedostatku dokaza.

»Zbog bitne povredbe odredaba krivičnog postupka ukinuta je prvostepena presuda Višeg suda u Bijelom Polju u dijelu u kom su optuženi Šarić i Lončar proglašeni krivim za krivično djelo pranja novca i u tom dijelu predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje«, kazali su iz Apelacionog suda.

Bjelopljski viši sud je u maju prošle godine osudio Šarića i Lončara za pranje novca na osam, odnosno šest godina zatvora.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније