Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 07. 2014. 16:02 >> 21:03

MIMO ZAKONA

Inspekcija zabranila štrajk u ZIKS-u

Inspekcija rada zabranila je za danas zakazan štrajk zaposlenih u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ZIKS u Spužu, jer kako su objasnili nije zakazan u skladu sa zakonom.

Ranije je najavljeno da će zaposleni u ZIKS-u održati štrajk upozorenja zbog kako su naveli, smanjenja zarada, loših uslova rada, ali i drugih problema.

Inspekcija rada dostavila je rješenje o zabrani Štrajkačkom odboru i navela da štrajk nije prijavljen u skladu sa zakonom.

Predsjednik Štrajkačkog odbora Predrag Spasojević je saopštio da se  zbog tehničkih pripusta u zapisniku o najavi štrajka današnji protest odlaže za četiri-pet dana do kada će se ispraviti sve greške koje je Inspekcija rada navela u rješenju o zabrani.

Podršku zaposlenima u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija dalo je i članstvo SSCG.

„U ime teritorijalnih oblika organizovanja Saveza sindikata Crne Gore, svih povjereništava i kancelarija saveza, dajemo  punu podršku  zaposlenima  Zavoda  za izvršenje krivičnih sankcija za ostvarivanje  zahtijevanih prava iz radnog odnosa, očekujući njihovo brzo rješavanje, uz puno razumijevanje  i angažovanje nadležnih državnih organa i resornog ministarstva“, navodi se u saopštenju SSCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније