Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 08. 2014. 10:05 >> 10:05

I ZA PORODICE

Prvi kamp za djecu liječenu od raka

Prvi rehabilitacioni kamp za djecu liječenu od malignih bolesti i njihove porodice organizuje se zahvaljujući sitnim donacijama građana. Rehabilitacioni kamp za djecu starosti od 5 do 18 godina liječenu od malignih bolesti i njihove porodice odrzava se na Veruši od 5. do 12.avgusta.

 

Kamp nosi naziv „Samo hrbri mogu sve!”.

“Zahvaljujući donacijama građana Crne Gore, koji svoj sitniš ostavljaju u donatorskim kutijama našeg udruženja uspjeli smo da organizujemo i isfinansiramo nas Prvi rehabilitacioni kamp. Cilj kampa je jačanje imuniteta, opšte otpornosti  i psihofizičkog zdravlja djeteta  nakon intezivne terapije citostaticima,kao i jačanje i ujedinjenje porodice kao cjeline nakon duge razdvojenosti tokom liječenja”, navodi se u saopštenju udruženja Fenix.

Rehabilitacija je neophodna, jer djeci treba oporavak organizma od hemioterapija, zracenja i operacija.

“Kako do sada niko nije realizovao bilo kakav kamp za djecu oboljelu od raka, mi kao roditelji te djece, osjecamo potrebu i odgovornost da im makar na neki način popravimo zdravstveno stanje”, piše u saopštenju.

Još jedna stvar o kojoj su vodili racuna je ujedinjenje porodice.

“Rak kao bolest nije samo bolest pojedinca , već i čitave porodice. Dugo razdvojeni, nerijetko i nekoliko godina, oboljelo dijete boluje na jedan način, a zdravo dijete iz porodice na drugi. Naš cilj je da ih ovim kampom ujedinimo i da  tih sedam dana kampa provedu kao porodica”, saopštili sui z Fenix-a.

Osnovna ideja kampa je da im se pruži što više zabave i uživanja u dnevnim aktivnostima. U kampu će biti organizovan kreativni ,sportski i zabavni program. Dnevne aktivnosti sprovode se od 8 do 21 sat svakog dana. Na kampu će biti prisutni animatori ,doktor i psiholog.

U kampu će biti organizovane psihološke radionice  pod stručnim vođstvom koje će omogućiti učenje o raznim aspektima bolesti i kako se nositi sa njom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније