Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 08. 2014. 14:10 >> 14:09

EPCG

Dio Kotora, H. Novog i Cetinja i dalje bez struje

Područja Ljute, Orahovca i dijela Dobrote trenutno su bez struje zbog oštećenja na dalekovodu, a napajanje iz alternativnog pravca uskoro bi trebalo da dobiju Risan i Morinj, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

Nazapamćeno nevrijeme, praćeno jakim i brojnim atmosferskim pražnjenjima, vjetrom i gradom, koje je tokom prošle noći zahvatilo Boku i cetinjsku opštinu, prouzrokovalo je oštećenja na mreži koja je u nadležnosti EPCG.

“Bez napanja su Lepetani i Donja Lastva za koje se očekuje brzo otklanjanje oštećenja i puštanje napona”, kaže se u saopštenju EPCG.

Napajanje u poslijepodnevnim satima mogu očekivati potrošači u Kamenarima, Zelenici, Luštici, Žanjicama, kao i u selima Lučići, Prijevor, Šćepoševići i Beci.

“Nakon što su ekipe Crnogorskog elektroprenosnog sistema otklonile oštećenja na dva dalekovoda Budva-Tivat i Herceg Novi-Trebinje ekipe EPCG su pristupile lociranju i sanaciji oštećenja na distributivnoj mreži”, objasnili su iz EPCG.

Kako su naveli, sve raspoložive ekipe su trenutno na terenu i ulažu veliki napor da što prije uspostave napajanje na tom području.

“Značajna oštećenja je pretrpio i elektroenergetski sistem na području cetinjske opštine, a najveći kvar nastao je u trafostanici Stari Obod iz koje se napaja srednji i donji dio grada”, naveli su iz EPCG.

Veći broj prekida nastao je, kako su dodali, i na dalekovodnoj i niskonaposkoj mreži u Riječkoj i Katunskoj nahiji.

“Ekipe postepeno saniraju kvarove, ali se napajanje za područje grada, zbog složenosti sanacije oštećenja, može očekivati u poslijepodnevnim časovima”, kazali su iz EPCG.

Iz EPCG su potrošače zamolili za razumijevanje i strpljenje, navodeći da čine sve kako bi posledice nevremena bile sanirane u što kraćem roku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније