Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 08. 2014. 14:28 >> 14:48
9

PREDVIĐENO PLANOM

Rujišta za turizam, ne za deponiju

Još jedan dokaz da se na Rujištu ne može graditi privremena deponija, kako planira Opština Berana, je taj što je to mjesto obuhvaćeno Prostornim planom posebne namjene "Bjelasica - Komovi", kao jedna od osnova razvoja turizma na sjeveru Crne Gore, navode u Odboru grupe građana četiri mjesne zajednice koje se protive izgradnji deponije u Rujištu.

Predsjednik odbora grupe građana Milonja Bubanja navodi, u izjavi za medije, da je Vlada 2010. usvojila Prostorni plan posebne namjene za Bjelasicu i Komove, kojim je obuhvaćeno područje Rujišta.

"Zbog toga pozivamo Vladu Crne Gore da ne usvoji zahtjev Opštine Berana da na tome mjestu gradi privremenu deponiju, jer bi na taj način prekršila zakon i uradila korak nazad za razvoj turizma na sjeveru, a ujedno nanijela ogormnu štetu ovom području koje je planirano za turizam, a ne za skladištenje smeća i raznog otpada", navodi Bubanja.

On kaže kako je ovo još jedan dokaz da se u mjestu Rujišta ne može graditi deponija.

Podsjeća da Odbor već radi na pripremi mirnog građanskog protesta koji je najavljen za 28. avgust u 11 časova u mjesnoj zajednici Prijeloge.

"U ponedjeljak ćemo pismeno pozvati i predsjednika Opštine Berane Dragoslava Šećekića da bude prisutan na ovom skupu i da čuje i naš glas, ako smatra da smo i mi građani Berana i da je i naš predsjednik. Odbor je odlučan da istraje do kraja u borbi za naše živote, zato djelujemo pod sloganom "deponiji ne-životu da", zaključio je Bubanja.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније