Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 09. 2014. 21:16 >> 21:15

PREPELICE UGROŽENE

U krivolovu i predsjednici lovačkih društava

U Crnoj Gori je u toku masovni lov zvučnim mamilicama, saopštili su predstavnici Centra za zaštitu i proučavanje ptica i apelovali na lovnu inspekciju da provjeri stanje u lovištima.

Kako je saopšteno iz te organizacije, članom 66. Zakona o divljači i lovstvu zabranjen je lov korišćenjem zvučnih mamaca.

''Terenskim istraživanjima ustanovili smo da je u Crnoj Gori u toku masovni lov zvučnim mamilicama. Emitovanje zvuka prepelice najlakši je način privlačenja ove ptice koje postaju lak plijen krivolovcima. Dosad smo registrovali korištenje mamilica u Zogaju, Štoju, Buljarici, Crmničkom polju, Bjelopavlićima i selima Donje Zete'', navodi se u saopštenju.

Iz Centra upozoravaju da postoje indicije da, u nelegalnom lovu na prepelice, učestvuju i predsjednici i lovočuvari pojedinih lovačkih društava o čemu će javnost, sud i lovna inspekcija biti obaviješteni nakon sakupljanja pokaznog materijala.

''Apelujemo na lovnu inspekciju da počne da se bavi svojim poslom i u najhitnijem roku provjeri stanje u lovištima'', navodi se u saopštenju.

Ta nevladina organizacija će ''zbog nezadovoljstva radom lovne inspekcije insistirati da se za nekoliko dana, kada u Podgorici bude veliki skup Evropske komisije i predstavnika balkanskih NVO, raspravlja o tim problemima i o njima izvijesti Evropska komisija''.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније