Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 03. 2013. 09:07 >> 09:08

UNICEF

Predstavljanje prve baze podataka o dječjoj zaštiti

Nacionalna baza podataka o dječjoj zaštiti u Crnoj Gori, koja će obezbijediti pouzdane podatke o situaciji djece i njihovim potrebama, biće predstavljena danas u Podgorici.

Podaci se, kako je pojašnjeno iz UNICEF-a, prikupljaju na lokalnom nivou u centrima za socijalni rad, nakon čega se proslijeđuju bazi podataka Ministarstva rada i socijanog staranja.

“Podaci, neophodni za detaljnu analizu u oblasti dječje zaštite, dalje se obrađuju i koriste za podsticanje planiranja zasnovanog na činjenicamai praćenjepruženih usluga u oblasti dječje zaštite, kao i za razvoj socijanih politika”, kaže se u saopštenju.

Baza podataka omogućiće mjerenje napretka reforme sistema socijalne zaštite kroz efikasno praćenjerazličitih pokazatelja, kao što su broj djece na hraniteljstvu i odnos broja djece sa i bez smetnji u razvoju smještenih u institucije.

Podaci se obrađuju na kraju svake godine i prvi rezultati će biti dostupni početkom 2014. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније