Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 10. 2014. 17:55 >> 18:00

VLADA UTVRDILA

Predložen novi Zakon o visokom obrazovanju

Vlada Crne Gore, na današnjoj sjednici utvrdila je Predlog zakona o visokom obrazovanju, kojim će se na drugačiji način urediti prava i obaveze studenata, postupak osnivanja i rada ustanova visokog obrazovanja.

Zakonom će se urediti i pitanja značajna za kvalitetniju implementaciju principa Bolonjske deklaracije i stvaranje boljeg položaja u evropskom prostoru visokog obrazovanja.

„Novim Zakonom preciznije se uređuje postupak obezbjeđivanja kvaliteta koji podrazumijeva akreditaciju, samoevaluaciju i reakreditaciju, uslove za osnivanje i ukidanje ustanova i studijskih programa, organizaciju na ustanovama visokog obrazovanja, postupak upisa i pravila studiranja i finansiranje“, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je usvojila Informaciju o prioritetnim razvojnim projektima iz oblasti turizma i konstatovala da se aktivnosti odvijaju planiranom dinamikom, uz maksimalnu ažurnost i posvećenost nadležnih institucija.

„Imajući u vidu značaj ovih projekata za ukupan ekonomski razvoj, Vlada je potvrdila svoju odlučnost da i dalje unapređuje konkurentnost Crne Gore kao investicione destinacije. Između ostalog, Vlada će nastaviti da kroz kapitalni budžet ulaže u razvoj infrastrukture koja će stvoriti potrebne preduslove za investicije na sjeveru Crne Gore“, navodi se u saopštenju.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније