Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 03. 2013. 11:41 >> 11:43

NAKON INCIDENTA

Kajošaj: Ispitati postupke policije u Dinoši

Predsjednik Skupštine Gradske opštine Tuzi Fadilj Kajošaj pozvao je ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića da sprovede istragu, kako kaže, policijskoj brutalnosti nad mještanima Dinoše, koji su pokušali da spriječe mještane susjednih sela katoličke vjeroispovijesti da organizuju saučešće na seoskom groblju.

Nakon što su najuporniji Dinošani ostali da spriječe održavanje saučešća porodici Ljuljđuraj u četvrtak veče, došlo je do sukoba sa policijom. Policajci su intervenisali pendrecima, dok su mještani na njih bacali kamenice.

Policajci su, kako tvrdi Kajošaj, tukli i psovali mještane, koji, prema njegovim riječima, nijesu ničim izazvali incident.

„Televizijske kamere su zabilježile takvo ponašanje pripadnika policije. Očekujem od ministra da sprovede internu istragu, kako se ovakve stvari više ne bi ponavljale“, kazao je Kajošaj.

Kajošaj se nada da će situacija oko seoskog groblja što prije riješiti, i da će nadležni imati sluha za probleme Dinošana.

Za ovu sedmicu najavljen je sastanak mještana Dinoše i vlasnika grobnica, uz prisustvo predstavnika Glavnog grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније