Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 10. 2014. 08:50 >> 08:51
13

GLASALI NA SAJTU

Amfilohije izabran za homofoba godine

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije biće proglašen za homofoba godine, na Paradi ponosa koja će biti održana 2. novembra u Podgorici.

 

Amfilohiije, kako piše Blic Crna Gora, dobio 75 odsto glasova u glasanju za homofoba godine na sajtu NVO Queer Montenegro.

U konkurenciji za homofoba godine, osim mitropolita Amfilohija, zbog svojih izjava našli su se i predsjednik Srpske liste Dobrilo Dedeić, koji je dobio 15 odsto glasova, poslanik SDP-a Džavid Šabović sa šest odsto glasova i predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević, koji je dobio tri odsto glasova.

Predsjednik Upravnog odbora NVO Queer Montenegro, koja organizuje Paradu ponosa, rekao je da hrišćanstvo  treba da bude religija ljubavi, mira i tolerancije

„Kritikovanje LGBT osoba je lični stav pojedinca, u ovom slučaju mitropolita Amfilohija, ali hrišćanstvo kao religija treba da se zalaže za mir, ljubav i toleranciju, a svi sveštenici treba da budu u skladu s tim“, rekao je Kalezić. 

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније