Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 03. 2013. 23:21 >> 23:21

ZA PORODILIŠTE

Kredit od million € bolnici Kodra

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) obezbijediće kredit od million eura bolnici Kodra, a novac će biti iskorišćen za izgradnju novog porodilišta u toj zdravstvenoj ustanovi.

Kodra je osnovana 2001. godine i postala je najveća privatna bolnica u Crnoj Gori, koja pruža mnoge usluge, koje druge zdravstvene ustanove, uključujući i državne bolnice, ne obezbjeđuju.

EBRD će pomoći bolnici Kodra da investira u novo porodilište, u kome će se pružati njega tokom i nakon porođaja, majkama i njihovim bebama, navodi se u saopštenju EBRD.

Dodaje se da će se novo porodiljsko odjeljenje obezbijediti obnovom drugog sprata i kupovinom opreme za odjeljenje neonatologije i operacione sale, u kojoj će se obavljati porođaji carskim rezom, prenosi Mina.

Šef kancelarije EBRD u Podgorici Đulio Moreno kazao je da ulaganjem u novo porodilište Kodre, ta banka investira u buduće generacije i novo doba u zdravstvene zaštite.

Kredit će takođe pomoći da se ojača konkurentnost bolnice i njena efikasnost. Finansiranje je obezbijeđeno u okviru EBRD programa podrške lokalnim preduzećima, sa ciljem da pomognu razvoj malih i srednjih preduzeća u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Makedoniji , Crnoj Gori, Rumuniji, Srbiji i i Turskoj, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je EBRD do sada uložila više od 330 miliona eura u Crnu Goru, „generišući na taj način biznis u vrijednosti višoj od 600 miliona eura“. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније