Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

21. 11. 2014. 14:25 >> 14:22
1

KAVARIĆ PORUČIO

Zaštita za sve Podgoričane

Dom zdravlja Podgorica nastoji da obezbijedi kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu zaštitu za sve stanovnike Glavnog grada, kako u gradskom, tako i u ruralnom području, poručio je direktor te zdravstvene ustanove Nebojša Kavarić.



On je na tribini za mještane Kuča, koja je održana u Domu omladine u Ublima, najavio da će u dogledno vrijeme biti rekonstruisana seoska ambulante u Kučima.

Tema tribine, kako je saopšteno iz Dom zdravlja, bila je prevencija karcinoma dojke i grlića materice, najčešćih malignih oboljenja kod žena u Crnoj Gori.

Kavarić je kazao da menadžment Doma zdravlja u saradnji sa nadležnim institucijama sagledava mogunosti da se poveća broj ljekarskih timova za seoska područja, čime bi se omogućilo da ljekar u Kučima ordinira tri puta sedmično.

Vesna Oborina iz Udruženja penzionera Podgorica govorila je mještankama Kuča o značaju pravovremenog sprečavanja nastanka i progresije ovih bolesti koje najčešće pogađaju upravo stariju populaciju.

Ona je istakla da je veoma važno obavljati redovne konrolne preglede i upražnjavati zdrave stilove života.

Tribini je prisustvovao veliki broj mještana, kojima su nakon toga ljekarski timovi Doma zdravlja Podgorica mjerili nivo šećera u krvi i krvi pritisak.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније