Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 11. 2014. 18:44 >> 18:41
1

KOLEKTIV EKONOMSKOG

UCG vraća neredovno 55% sredstava

Kolektiv Ekonomskog fakulteta najoštrije je demantovalo navode predsjednika Upravnog odbora UCG Duška Bjelice o povraćaju sredstava univerzitetskim jedinicama.

"Istine radi, UCG vraća, i to neredovno, samo 55 odsto sredstava prihodovanih od strane tih visokoškolskih jedinica, a ne 80 odsto kako je po članu 109 Statuta obavezan. Na taj način predsjednik Upravnog odbora flagrantno krši najviši pravni akt ustanove čijim Upravnim odborom predsjedava, i to pune dvije godine", navodi se u saopštenju Kolektiva Ekonomskog.

Kolektiva Ekonomskog fakulteta još jednom je optužio UCG da krši Satut.

"Kolektiv Ekonomskog fakulteta pita još jednom Duška Bjelicu da li se sa konstatacijom da je “savjesno, racionalno, onako kako je jedino moguće u datim okolnostima“ može opravdati činjenica da uprava Univerziteta Crne Gore već duži vremenski period krši Statut, kao njegov najviši pravni akt, i nezakonito prisvaja sredstva koja potiču od roditelja naših studenata?", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније