Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 11. 2014. 19:58 >> 20:40
36

U PODGORICI

Bakljada ispred turske ambasade

Više osoba, protestovalo je večeras ispred ambasade Turske u Podgorici, a povod je ubistvo navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u petak u Istanbulu.

Protest je trajao 15-ak minuta, a okupljeni navijači iz Crne Gore, zapalili su nekoliko baklji. Na protestu se čula i pjesma "Oj Kosovo, Kosovo, zemljo moja voljena". Okupljeni su uzvikivali Ivkovićevo ime, i zapalili su svijeće ispred zgrade ambasade.

Protest, koji su obezbjeđivale i policijske snage, prošao je mirno bez sukoba i  incidenata.

Sličan protest održan je u ponedjeljak takođe ispred ambasade Turske u ulici Radosava Burića u Podgorici.

Podsjetimo Marko Ivković je ubijen prošlog petka u Istanbulu, tokom košarkaške utakmice Crvena zvezda - Galatasaraj.

Turska policija oformila je dva tima za otkrivanje ubice navijača Crvene zvezde. Turski šef diplomatije Mevlut Čavušoglu obavijestio je srpskog kolegu da je privedeno sedam osoba na informativni razgovor povodom ovog slučaja. 

Osoba za koju se sumnja da je ubica navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića uhapšena je danas u Istanbulu, prenose turski mediji.

Prenosimo i video večerašnjeg protesta, koji nam je poslao čitalac Portala.

 

Пратите нас на

Коментари36

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније