Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 12. 2014. 16:02 >> 15:59

CRTEŽI OSNOVACA

Mladi prepoznaju štetnost korupcije

Učenicima koji su pripremili najbolje crteže na temu 'Stop korupciji', danas su uručene nagrade, a iz Uprave za antikorupciju ocijenili su da veliki odziv đaka pokazuje da mladi tu pojavu prepoznaju kao veoma štetnu.

Direktor Uprave, Vesna Ratković otvarila je danas izložbu crteža učenika osnovnih škola na temu Stop korupciji.

Na takmičenju, koje je organizovala Uprava za antikorupcijsku inicijativu učestvovali su đaci iz 34 osnovne škole širom Crne Gore, koji su pripremili ukupno 158 radova na zadatu temu.

Prvo mjesto i nagradu lap-top, osvojila je Albulena Ujkaši iz OŠ “Maršal Tito” Ulcinj, drugo mjesto i tablet računar Marijana Kraljević iz OŠ „Oktoih“, Podgorica, dok je treći bio Ivan Čolević, iz podgoričke OŠ „Pavle Rovinski“, koji je takođe osvojio tablet računar.

Ratković je kazala da je Uprava zadužena za prevenciju korupcije, čiji je jedan od osnovnih ciljeva podizanje nivoa javne svijesti o problemu korupcije i ohrabrivanje građana da se odupru toj pojavi i prijave je nadležnima.

Ona je podsjetila da je Uprava realizovala više antikorupcijskih kampanja, poput aktuelne kampanje „Ni centa za mito“, koje su usmjerene ka opštoj javnosti, ali i pojedinim ciljnim grupama, kao što je upravo mlađa populacija.

„Kroz kampanje sprovodimo brojne aktivnosti kako bi se mlađa populacija, kojoj posvećujemo naročitu pažnju, upoznala sa problemima koje korupcija može izazvati, kao i sa načinima na koje se sumnje u postojanje korupcije mogu prijaviti“, navela je Ratković.

Prema njenim rijelima, veliki odziv na učešće u manifestacijama koje iz godine u godinu organizuje Uprava za antikorupcijsku inicijativu, ohrabruje.

„Jer jasno govori o tome da mladi korupciju prepoznaju kao veoma štetnu društvenu pojavu“, ocijenila je ona.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније