Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda ]

29. 03. 2015. 08:07 >> 08:01

PROSVJETARI BUDVE

U nove stanove za 18 mjeseci

U Budvi je juče održana sjednica Glavnog odbora Sindikata prosvjete Crne Gore, kojoj je prisustvovao i Predrag Bošković, ministar prosvjete i Lazar Rađenović, predsjednik opštine Budva.

 

Nakon upoznavanja novoizabranog ministra sa ključnim problemima sa kojima se zaposleni u školstvu u cijeloj Crnoj Gori susrijeću, predstavnici crnogorskog i budvanskog sindikata i Stambene zadruge „Solidarno“, u društvu ministra Boškovića i predsjednika Rađenovića, obišli su i gradilište u Budvi, gdje za 18 mjeseci treba da bude izgrađena stambena zgrada sa 148 jedinica.

Ističući da je riječ o jednom od prioritetnih projekata Budve, Rađenović je dodao da je opština poklonila zemljište bez nadoknade, oslobodila investitore plaćanja komunalija i finansirala projektnu dokumentaciju za izgradnju tri lamele, koje broje nešto više od 17.000 m2.

“I to na kraju nije bilo dovoljno, pa je opština Budva iz svog kapitalnog budžeta od prošle i ove godine finansirala izgradnju 150 garažnih mjesta, kako bi prosvjetni radnici mogli da povoljnije otkupe svoje stanove, a opština će biti vlasnik tih garažnih mjesta i opredijeliti kako će ih valorizovati”, izjavio je Rađenović.

Ministar Bošković je rekao da je to jedan od načina kako se može poboljšati standard prosvjetnih radnika.

“Jer, kao što je gradonačelnik Budve rekao, 20 godina se čekalo na ovo”, rekao je Bošković.

On je istakao i da je resorno ministarstvo u saradnji sa sindikatom i Vladom u posljednjih 10 do 12 godina uspjelo da riješi oko 350 stambenih pitanja i da se nada da će taj broj ponoviti već u narednih nekoliko godina i najavio slične projekte u Herceg Novom, Kotoru, Cetinju i Danilovgradu.

Zoran Stanišić iz Stambene zadruge „Solidarno“ je poslao poruku budućim korisnicima stambenih jedinica da pomognu oko zatvaranja finansijske konstrukcije time što će obezbijediti kreditne linije kod banaka i iskoristiti povoljnosti Vladine garancije, dok je Zvonko Pavićević, predsjednik Sindikata prosvjete istakao da je ovo prvi put da iza jednog sindikata, odnosno Zadruge stane Vlada sa svojom garancijom. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније