Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 03. 2015. 11:59 >> 11:52
5

PODACI MONSTATA

Bez svatovske pjesme u 7 opština

Da li zbog socio-ekonomske situacije ili odlaska mladih u veće gradove Crne Gore, ali od početka ove godine u čak sedam crnogorskih gradova nije sklopljen nijedan brak.

 

Posmatrano na nivou države, od početka 2015. godine u Crnoj Gori je sklopljeno 176 brakova, dok ih je, sa druge strane, razvedeno ukupno 17.

Sudeći po brojkama statističara, svadbena pjesma nije se čula u Andrijevici, Danilovgradu, Kolašinu, Mojkovcu, Plužinama, Šavniku i na Žabljaku.

U jednoj od najmlađih crngorskih opština u Crnoj Gori, Petnjici, sklopljen je samo brak, dok je zanimljiv podatak da su u Budvi sklopljena svega dva braka, koliko ih je bilo i u Plavu.

Najviše sklopljenih brakova, prema podacima Monstata objavljenim u Mjesečnom statističkom pregledu, je u Podgorici, gdje je od početka godine 60 parova izgovorilo sudbonosno "Da". Nakon Podgorice, najviše mladenaca je u Nikšiću (29), te Rožajama (13).

Kad je riječ o razvodima, od ukupno 17, najviše ih je bilo u Podgorici (5), zatim Herceg Novom (4), u Pljevljima i Baru razvedena su po dva braka, dok je po jedan brak razveden u Beranama, Bijelom Polju, Plavu, i Rožajama. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније