Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 04. 2015. 12:58 >> 13:23
3

SAZNANJA EUROMOST-A

Napuštaju sjever, spas traže u EU

U ovoj godini sa sjevera Crne Gore u države Evropske unije iselilo se ukupno 3.500 građana, tvrde u nevladinoj organizaciji Euromost i upozoravaju da je riječ masovnom odlasku sa sjevera.

Kako se navodi u saopštenju izvršnog direktora Euromosta Almera Mekića od polovine marta ove godine do danas iz opština sa sjevera je otišlo 1500 građana.

“Novi podaci o odlasku građana iz sjevernog regiona od polovine marta sa jučerašnim danom kada je samo za jedan dan u tri autobusa otišlo 150 ljudi, jasno ukazuje da se broj koji odlazi prema državama EU, povećava na mjesečnom nivou za 200 ili ukupno sada mjesečno odlazi 1000 građana iz opština sa sjevera”, tvrdi Mekić u izjavi za medije.

On kaže da se za odlazak u države EU koriste sva prevozna sredstva od aviona, autobusa, preko taksista, a kako dodaje, veliki broj građana odlazi i preko Novog Pazara posebno iz Bijelog Polja i Rožaja.

“Masovni odlazak sa sjevera Crne Gore prema državama EU se nastavlja, pored autobusa u prevozu su se uključili i taksisti, koji od jedne porodice da bi ih prebacili u neku od država EU uzimaju 400 eura”, navodi Mekić.

Navodi da su ove subote tri autobusa su preko Bijelog Polja otputovala prema državama EU.

“Prema informacijama do kojih je došla naša organizacija, samo u prigradskom Bjelopoljskom naselju Nedakuse,poslednjih 15 dana je otišlo prema državama EU 25 porodica”, zaključio je Mekić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније