Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 04. 2015. 16:45 >> 16:38

U SVIJETU

SSCG doprinosi afirmaciji CG

Time što je Savez sindikata dobio svoje mjesto u evropskoj i svjetskoj porodici sindikata, šire se mogućnosti za međunarodnu saradnju da kroz razne projekte i stalnu komunikaciju sa prijateljima na pravi način doprinese afirmaciji Crne Gore na međunarodnom planu, saopšteno je iz SSCG-a.

Savez sindikata je uspio da delegira predstavnike Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore (ZHMPCG) i Službe zaštite i spašavanja Podgorice na međunarodnom seminaru. Seminar je organizovan kao rezultat potrebe za usavršavanjem i usvajanjem novih saznanja iz oblasti hemije, biologije, i tretiranja radioaktivnog i nuklearnog otpada.

Evropski centar za napredne studije sigurnosti i ranjivosti, imajući u vidu velike incidente u vezi sa hemijskim, biološkim, radiološkim, nuklaernim i eksplozivnim materijama (CBRNE), je u saradnji sa švedskom istraživačkom agencijom FOI organizovao međunarodnu radionicu u Sarajevu i u Beogradu, na kojoj su učestvovali predstavnici Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Moldavije, Gruzije i Crne Gore. Crnu Goru su predstavljala po dva predstavnika MUP–a, ZHMPCG i Službe zaštite Glavnog grada.

Nakon završenog seminara učesnici su dobili sertifikate i osposobljeni su da reaguju u slučaju hemijsko – biološkog akcidenta. Takođe, savladali su tehnike na koji bi način trebalo tretirati radioaktivni otpad.

Savez sindikata Crne Gore će i dalje pružati pomoć službama od posebnog društvenog značaja, i aktivno učestvovati na usavršavanju pripadnika tih službi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније