Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 04. 2015. 08:00 >> 07:57
7

TRBUHOM ZA KRUHOM

CG napustilo više od 3.500 ljudi?

Posljednjih mjeseci kolonama izbjeglica sa Bliskog istoka pridružila se i kolona "izbjeglica" sa sjevera Crne Gore koji svakodnevno, samo u drugačijem, komfornijem aranžmanu napuštaju svoje domove i odlaze, pišu Dnevne novine. Nadležni ne reaguju, a nema ni zvaničnih podataka o tome koliko je ljudi napustilo zemlju, već se "barata" podacima koje dostavlja nevladin sektor.

Nezvanična statistika pokazuje da je Crnu Goru za prva četiri mjeseca napustilo više od 3.500 ljudi.

Interesantan je podatak da Crnogorci, osim gradova na sjeveru, počinju da napuštaju i jug zemlje. Tako je Bar za samo četiri mjeseca napustilo oko 250 građana.

NVO "Euromost" tvrdi da je zbog nemaštine i nezaposlenosti samo u protekla tri i po mjeseca sjever napustilo 3.500 ljudi, što je blizu dva posto.

Izvršni direktor NVO "Znanje, stav, ponašanje" Jasmin Čoković kazao je da bjelopoljski srednjoškolci jedva čekaju da se završi školska godina pa da sa svojim roditeljima pođu u potragu za boljim životom prema zemljama EU.

Potpredsjednik opštine Tufik Bojadžić kazao je DN da je ne tako davno bjelopoljska opština imala 60.000, a sada broji 45.000 stanovnika.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније