Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 05. 2015. 11:44 >> 11:36

ALFA CENTAR

Bezbjednost saobraćaja nije među prioritetima

Od 4. do 10. maja Ujedinjene Nacije obilježavaju nedelju bezbjednosti na putevima sa fokusom na bezbjednost djece. Oko 186 300 djece mlađe od 18 godina, godišnje pogine na putevima. Kampanja pod nazivom “Spasi dječji život!” želi da naglasi ovu pojavu i narednih dana organizovaće se niz akcija sa ciljem veće bezbjednosti djece u saobraćaju. Iz Alfa centra su kazali da će se priključiti toj akciji.

 

Oni su naveli da je u Crnoj Gori je u poslednjih sedam i po godina stradalo oko 120 pješaka, a da pitanje bezbjednosti u saobraćaju još uvijek nije u prioritetima javnih politika.

“ALFA Centar će doprinijeti uspjehu kampanje na način sto ćemo u deset osnovnih škola u pet crnogorskih opština održati saobraćajne časove za učenike nižih razreda. Osim toga u Podgorici, Nikšicu i Baru distribuiraćemo oko 1500 flajera sa osnovnim informacijama o obavezi poznavanja i poštovanja saobraćajnih propisa. U toku trajanja kampanje, na socijalnim servisima i društvenim mrežama ćemo intezivirati komunikaciju na ovu temu”, najavila je Jelena Đurđevac iz ALFA Centra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније