Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 05. 2015. 20:38 >> 20:46

ČEKA SE KFW BANKA

HN: Zatvaranje gradilišta na čekanju

Iako je najavljeno da će nakon potpisivanja ankesa ugovora sa kompanijom Mas Gintaš, oni biti ti koji će završiti konzerviranje kolektora duž novske obale i vraćanje sve u prvobitno stanje, to se nije dogodlilo.

Radove je po ankesu ugvora ovaj turski izvođač trebalo juče da započne sa sedam ekipa i velikim brojem radnika u dvije ili tri smjene.

 Radio Jadran saznaje da je razlog tome najavljeni dolazak predstavnika KFW banke u Herceg Novi 26.maja, na sastanak sa čelnicima lokalne samouprave, kao i sa predstavnicima Vodacoma i Dahlema.

"To može biti razlog što Mas Gintaš nije započeo radove na zatvaranju gradilišta, jer žele da čuju i konačni stav predstavnika KFW banke koji su i najmjerodavniji da kažu kako nastaviti dalje sa projektom vodovodne i kanalizacione mreže, koji kasni više od godinu", kazao je sagovornik Radio Jadrana.

Mas Gintaš će raditi samo na tome da se sve javne površine vrate u prvobitno stanje, najdalje do 15.juna, a ko će ustvari nastaviti dalje poslije sezone gradnju kanalizacionog kolektora, još nije izvjesno.

"Sve mora biti po FIDIC ugovoru, koji je veoma jasan, pa se u utorak zbog svega očekuje stav KFW banke, koji će biti presudan za sve", ističe izvor tog radija.

Podsjećamo da su 14. maja zvanično Opština, Vodacom i Dahlem raskinuli ugovor sa turskom kompanijom Ćeltikćoglu o gradnji 18,5 miliona eura vrijedne kolektorske i vodovodne mreže. Društvo za izgradnju kanalizacione i vodovodne infrastrukture potpisalo je Aneks Ugovora sa Mas Gintašom, koji gradi postrojenje za preradu otpadnih voda u Meljinama.

Ovo je potvrđeno i na operativnom sastanku za pripreme i praćenje turističke sezone, kada je za juče i najavljena konzervacija gradilišta. Mas Gintaš se obavezao da će sa podizvođačima, u najkraćem roku konzervirati ona duž Šetališta i Rivijere, a javne površine vratiti u prvobitno stanje.

Plan je bio da počnu od Šetališta kod tvrđave Forte mare, pa sve do kružnog toka u Meljinama, od Bijele do Zelenike jer u svim mjestima ima dionica koje treba obnoviti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније