Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 05. 2015. 16:10 >> 16:18
1

PISANJE O DUGU FONDA

Hrapović: Jasno iz koje kuhinje je naručeno

Netačna je informacija, objavljena u današnjoj štampi da je „vlada vratila informaciju“ o dugu Fonda za zdravstveno osiguranje, naveo je direktor Fonda Kenan Hrapović. On navodi da je jedino tačno da se Vlada upoznala sa Informacijom o stanju svih neizmirenih obaveza Fonda i da je zadužila Ministarstvo finansija da izvrši isplatu 21 miliona eura obaveza, kao i Ministarstvo zdravlja da Vladi dostavi informaciju o stanju svih neizmirenih obaveza Fonda sa pregledom nastalih dugova po godinama.

Hrapović, takođe, kaže da je tačan objavljeni iznos duga koji se navodi u novinama, u iznosu od 33 miliona eura.

Direktor Fonda podsjeća da je tačno i to da je taj dug - obaveza nastao prije njegovog dolaska za direktora Fonda zdravstva i koji je naslijedio 2010. godine kada je počeo da radi u Fondu.

“Naravno da podržavam kontrole cjelokupnog poslovanja Fonda zdravstva. I u konačnom, postavlja se pitanje ko, zašto, i za čije interese, dan nakon moje javno iznešene izjave da podržavam Ivana Brajovića za predsjednika SDP-a, naručuje ovakav tekst”, pita se Hrapović.

On tvrdi da i najnoviji, takođe danas objavljeni “netačni pokušaji plasiranja dezinformacija, od sporadičnih političara, koji se aktiviraju po potrebi, na dugme, govore u prilog tome iz koje kuhinje sve ovo dolazi”.

Hrapović je siguran da odgovore na ova pitanja “treba tražiti upravo kod njih”.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније