Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 06. 2015. 08:14 >> 08:06
1

DIREKTOR AEM-A

Digitalizacija će ugasiti još medija

Iako su, za samo pet mjeseci u Crnoj Gori, zatvorena četiri medija, direktor Agencije za elektronske medije, Abaz Džafić strahuje da bi digitalizacija, koja je u završnoj fazi, mogla da stavi katanac na vrata kod još nekoliko njih.

 

Džafić je Dnevnim novinama kazao da je položaj elektronskih medija u Crnoj Gori je užasno težak, ocjenjujući da bi ga digitalizacija, koja je u završnoj fazi, mogla još više otežati.

"Agencija, kao regulator, upotrebila je sve mehanizme da pomogne njihov rad. Napravili smo olakšice za plaćanje nadoknada koje su elektronski mediji obavezni po zakonu da plaćaju, dali smo reprogram njihovih dugova i što je najvažnije jesmo upozoravali, ali nijesmo ugasili ni jedan elektronski medij zbog dugovanja. To nijesmo uradili upravo zbog toga što cijenimo njihov ekonomski položaj izuzetno teškim”, istakao je Džafić.

On je naglasio da ga je strah, s obzirom na to da se Crna Gora nalazi u završnom procesu digitalizacije, da ona ne bude jedan proces koji će biti kraj daljeg rada nekih elektronskih medija, zbog čega i tu pokušavaju da preduzmu neke olakšice i mjere kojima bi omogućili da se nastavi njihov rad.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније