Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 08. 2015. 13:42 >> 13:33

"KLIMOSKOP"

FB kviz o klimatskim promjenama počinje sjutra

Kviz o klimatskim promjenama „Klimoskop“ počinje od sjutra, kao posebna "Facebook" aplikacija razvijena u okviru projekta “E-učenje o klimatskim promjenama“ kojeg realizuje Ekološki pokret „Ozon“ uz finansijsku i logističku podršku Telenor fondacije.

Cilj online kviza “Klimoskop“ koji će trajati do 3. septembra i biti dostupan zainteresovanima na namjenskoj stranici projekta na popularnoj društvenoj mreži Facebook, jeste povećanje znanja i interesovanja mladih za problematiku klimatskih promjena i njihovom uticaju na životnu sredinu u Crnoj Gori, na interaktivan i zabavan način.

 "Kviz će trajati četiri sedmice i na kraju svake, biće nagrađena četiri najbolja učesnika, koji u okviru nedjeljnog seta pitanja daju najviše tačnih odgovora u što kraćem vremenskom roku. Tri učesnika koji ostvare najbolju ukupan plasman, biće nagrađeni kao finalni pobjednici kviza", saopšteno je iz "Ozona".

 Nedjeljni pobjednici dobijaju stilizovane Klimoskop kape, dok su nagrade za finalne pobjednike za prvo mjesto 4 G telefon, drugo i treće mjesto 4 G modemi.

“Lansiranjem Klimoskop kviza počinjemo sa intenzivnim aktivnostima čiji je cilj povećanje interesovanja mladih za aktivno učešće u procesu donošenja odluka koje se tiču životne sredine i klimatskih promjena, kroz primjenu modernih informaciono-komunikacionih kanala kao optimalnog modela za ono što želimo postići", saopštili su.

Kako su kazali iz "Ozona", imajući u vidu da se tokom ljetnjih mjeseci posljedice klimatskih promjena naročito osjećaju u Crnoj Gori, gdje su visoke temperature, česti požari i isušena riječna korita, kao i da se društvene mreže intenzivno koriste tokom perioda odmora, vjeruju da će i efekti i kviz takmičenja, ali i cijelog projekta koji realizujeu u partnerstvu sa Telenor fondacijom, biti veoma dobri.

"To što se ova aktivnost poklapa sa javnom raspravom za Nacrt strategije o klimatskim promjenama do 2030. pratećim izvještajem o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu, još je jedna dodatna vrijednost i očekujemo da naše aktivnosti povećaju interesovanje javnosti, naročito mladih za učešće u procesu izrade tog važnog strateškog dokumenta“, kazao je izvršni direktor Ozona, Aleksandar Perović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније