Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

20. 08. 2015. 08:14 >> 08:04
3

DANAS

Savjet o privatizaciji Instituta

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte razmatraće danas izvještaj o rezultatima tendera za prodaju 56,48 odsto kapitala u Institutu "Simo Milošević", sa predlogom ugovora.

Ponudu za kupovinu 56,48 odsto akcija Instituta dostavio je konzorcijum International Welness Group (IWG) iz Londona, koji je, kao jedini ponuđač na četvrtom tenderu, za većinski udio ponudio 10,03 miliona eura.

Prema ocjeni Tenderske komisije, ponuda je ispunila sve uslove tendera.

Na sjednici Savjeta biće, kako je najavljeno, razmatran i izvještaj Tenderske komisije o rezultatima tendera za valorizaciju dijela lokaliteta rožajske fabrike Gornji Ibar na lokaciji 1, kroz prodaju i zakup državne imovine, sa nacrtom predloga ugovora o kupoprodaji i investiranju i o zakupu.

Na tender za kupovinu dijela imovine Gornjeg Ibra, koju čine zemljište i objekti, javila se turska kompanija Sancakli Mobiliya Agac Tic. As, čija je ponuda vrijedna 400 hiljada EUR.

Turska kompanija je ponudila i godišnju zakupninu od 60 centi po metru kvadratnom imovine na tom lokalitetu fabrike, za period od sedam godina.

Na dnevnom redu sjednice Savjeta za privatizaciju je i izvještaj Tenderske komisije o rezultatima tendera za prodaju cjelokupnog akcijskog kapitala u Novom duvanskom kombinatu (NDKP).

Tenderska komisija za privatizaciju je krajem jula proglasila neuspjelim tender za prodaju NDKP, jer jedini ponuđač, mojkovačka kompanija Montenegro Duvan comerc, nije potpisala ponuđeni ugovor u predviđenom roku.

Iz Tenderske komisije ranije je objašnjeno da Montenegro Duvan comerc nije potpisao ponuđeni ugovor u predviđenom roku, čime je odustao od tendera, zbog čega su se stekli uslovi da se proglasi neuspjelim.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte razmatraće sjutra i izvještaj o realizaciji plana privatizacije za prvih šest mjeseci ove godine i predlog izmjena i dopuna rješenja o određivanju stepena tajnosti podataka.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније