Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

06. 10. 2015. 19:40 >> 19:36
1

ŽUGIĆ-UEHARA

SAD važne za crnogorsku ekonomiju

Otvorenost male ekonomije kao što je crnogorska, preduslov je jačanja njene konkurentnosti, kazao je ministar finansija, Radoje Žugić, navodeći da je saradnja sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) važan stub za ispunjenje strateških ciljeva.

On je danas primio u posjetu ambasadorku SAD u Crnoj Gori, Margaret Uehara. 

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, Žugić je, zahvaljujući se na kontinurianoj podršci i saradnji u svim segmentima zajedničkog djelovanja, upoznao Ueharu sa aktuelnim stanjem domaće ekonomije, prezentujući glavne elemente fiskalne i ekonomske politike. 

„Posebno ističući činjenicu da otvorenost male ekonomije kao što je crnogorska predstavlja suštinski preduslov jačanja njene konkurentnosti, još jednom je potvdio da je prijateljski odnos sa američkim partnerima važan stub za ispunjenje zacrtanih strateških ciljeva”, saopštio je on.

Žugić je, kako se navodi u saopštenju, kazao da ekonomska otvorenost iziskuje još veća zalaganja i snažnije napore koji se, kako smatra, najbolje mogu ostvariti kroz pravce integracija u Evropsku Uniju i NATO, kao svojevrsnih polisa osiguranja, ne samo ekonomskih, već i nacionalnih ulaganja.

Uehara je, kako je saopšteno, konstatujući napretke koje Crna Gora svakodnevno ostvaruje, iskazala spremnost da pruži podršku svim procesima koji su prepoznati kao prioritetni i važni za dalji razvoj Crne Gore, naglašavajući značaj restitucije.

“Ona je još jednom iskazala potrebu privlačenja američkih investitora na teritoriju Crne Gore, kako bi saradnja dviju strana dobila nove sadržaje i bila još prosperitetnija”, zaključuje se u saopštenju.

(Mina biznis)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније