Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 02. 2016. 16:47 >> 08:45
8

PEROVIĆ SAOPŠTIO

Penzije veće 1,2 odsto

Penzije će biti uvećane 1,20 odsto, saopštio je za Radio Crne Gore direktor Fonda PIO Dušan Perović. To možda neće biti jedino povećanje. Poseban tim Fonda, ministarstava finansija i rada i socijalnog staranja razmotriće dodatne mogućnosti i dostaviti Vladi na razmatranje kako bi se zaštitila najstarija populacija.

Nakon što je Monstat dostavio podatke o potrošačkim cijenama i prosječnoj zaradi u 2015-toj izračunat je i procenat rasta penzija.

"Rast potrošačkih cijena u prošloj u odnosu na prethodnu godinu bio je jedan i po odsto. Rast zarada 0,3 procenta. Na osnovu tih parametara  stekli su se uslovi za rast penzija od 1,20 odsto”, rekao je Perović.

On je naglasio da to nije jedina odluka Upravnog odbora Fonda PIO. Na današnjoj sjednici kojoj su prisustvovali i ministri finansija i rada i socijalnog staranja, Radoje Žugić i Zorica Kovačević, te predsjednik Saveza penzionera Branko Vešović dogovoreno je da se uradi dodatna analiza i informacija već narednih dana uputi Vladi na razmatranje.

"Treba tražiti rješenja kako bi se izašlo u susret većem broju penzonera koji imaju primanja ispod granice siromaštva, odnosno naći model kako da se izvrše određene korekcije. Zato je dogovoreno da predstavnici Fonda i oba ministarstva urade dodatne analize i tu informaciju dostave Vladi kako bi se obezbjedilo dodatno povećanje penzija”, rekao je Perović.

Za sada je izvjesno da će na januarskom čeku biti obračunatio povećanje od 1,20 odsto, a penzije biti isplaćene u uobičajenom terminu 20. februara.

Biljana Radosavović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније