Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business

06. 03. 2016. 16:22 >> 16:11

SAMIT U DUBROVNIKU

Mitroviću priznanje za doprinos razvoju preduzetništva

Veliko priznanje Stvaratelji za stoljeća za doprinos razvoju preduzetništva na regionalnom samitu preduzetnika u Dubrovniku dobio je ambasador Crne Gore u Makedoniji i bivši predsjednik Unije poslodavaca (UPCG), Predrag Mitrović.

Iz UPCG je saopšteno da su predstavnici Crne Gore ostvarili veliki uspjeh na samitu preduzetnika srednje i jugoistočne Evrope, pod nazivom 300 najboljih.

“Uz veoma zapažena izlaganja u okviru brojnih programskih panela, članovi crnogorske delegacije našli su se na spisku od 63 laureata iz sedam zemalja kojima su, od Međunarodnog ekonomskog foruma (MEF) Perspektive, dodijeljena priznanja Stvaratelji za stoljeća za preduzetništvo u srednjoj i jugoistočnoj Evropi u više kategorija”, navodi se u saopštenju.

Direkciji za razvoj malih i srednjih preduzeća (MSP) dodijeljeno je, u dijelu nagrada za institucije, posebno priznanje Stvaratelji za stoljeća.

"Luka Kotor je dobitnik posebnog priznanja za doprinos razvoju preduzetništva, tivatski Adriatic Marinas velikog priznanja za razvoj ideja, inovacije i investicije u preduzetništvu, dok je podgorička kompanija Klikovac dobitnik priznanja za razvoj ideja, inovacije i investicije u preduzetništvu", navodi se u saopštenju.

Iz Unije su kazali da su rožajsko preduzeća Jela Komerc i Asocijacija poslovnih žena Crne Gore dobitnici priznanja za doprinos razvoju preduzetništva.

Na događaju u Dubrovniku formiran je Klub laureata Stvaratelji za stoljeća za prošlu godinu, a odlukom organizatora, izvršni direktor Luke Kotor, Vasilije Kusovac je imenovan za zamjenika predsjednika Kluba.

Vlasnik kompanije E3 Consulting, Milica Daković, izabrana je za prvu predsjednicu Mreže mladih preduzetnika (MMP) srednje i jugoistočne Evrope, 4E – Ekonomija, Ekologija, Energija, Evropa 2050.

“Odlukom organizatora, UPCG je, kao prošlogodišnji laureat Velikog priznanja Stvaratelji za stoljeća, imenovana za ambasadora Povelje za razvoj preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi na području Crne Gore. Svi učesnici ovogodišnjeg samita potpisali su Povelju”, rekli su iz Unije.

Funkciju nacionalnog sekretara MEF Perspektive za Crnu Goru obavljala je šef Sektora za PR i marketing u UPCG, Zvezdana Oluić.

Organizatori trodnevnog događaja, koji danas završava, su MEF Perspektive iz Dubrovnika i Promo-Global Zagreb/Novi Sad.

"Cilj događaja je promocija značaja preduzetništva, kao i odavanje javnog priznanja i skretanje pažnje šire javnosti na rijetke vizionare i lidere čiji su rad, znanje i kreativnost utkani u temelje razvoja novog, naprednijeg društva u kojem živimo i radimo", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније