Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

29. 07. 2016. 08:27 >> 08:08

INFORMACIJA VLADE

Poreski dug 777,6 miliona

Ukupan poreski dug na 20. jun ove godine iznosio je 777,6 miliona eura, dok je prema ocjeni Poreske uprave (PU) od toga realno naplativo 236,5 miliona, navodi se u informaciji koju je usvojila Vlada.

 

Među najvećim dužnicima su pljevaljski Rudnik uglja sa 15 miliona eura duga, Montenegro Airlines sa 12 miliona, "Radoje Dakić" sa 11 miliona, Ave Marija Koljčević sa sedam miliona, Vektra Montenegro sa 4,7 miliona, Vektra "Jakić" sa 3,8 miliona, Tehnoput sa četiri miliona, Plantaže sa 3,6 miliona, Čistoća Pljevlja sa 2,7 miliona, Impek sa 2,05 miliona i Fab Live sa 2,4 miliona eura duga, piše Pobjeda.

Vlada je u četvrtak zadužila PU da preduzima sve zakonom predviđene mjere kako bi spriječila dalji rast poreskog duga.

"PU je u obavezi da informiše Ministarstvo finansija i Vladu o preduzetim mjerama i stanju duga u roku od 45 dana", navodi se u informaciji.

U informaciji o reprogramu duga opština navodi se da je Vlada u februara prošle godine odobrila reprogram poreskog duga od 89,07 miliona eura za 16 opština - Andrijevica, Bar, Berane, Bijelo Polje, Budva, Danilovgrad, Kolašin, Mojkovac, Nikšić, Plav, Pljevlja, Rožaje, Ulcinj, Cetinje, Šavnik i Žabljak

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније