Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: B.V.

30. 08. 2016. 11:40 >> 11:33
1

ŠEHOVIĆ SAOPŠTIO

SD podržava izmjene Zakona o konverziji

Socijaldemokrate Crne Gore će podržati izmjene Zakona o švajcarskim francima, da bi se, kako su saopštili, otklonila nepravda prema klijentima Hipo Alpe Adria banke, koje je ta banka dovela u nezavidan, nepravedan i težak finansijski položaj.

 

Poslanik SD-a, Damir Šehović kazao je da njegova stranka vjeruje kako se tokom skupštinske rasprave može doći do pravno i održivog valjanog rješenja, koje će se dosljedno primjenjivati na sve klijente.

„Posebno je značajna uloga Centralne banke kao subjekta odgovornog za nadzor nad implementacijom zakona, koja je u prvom slučaju izostala za kredite ustupljene kompaniji Heta Asset Resolution, što je gotovo polovina iznosa od ukupnih potraživanja.  Da bismo izbjegli problem koji se javio sa primjenom i tumačenjem važećeg zakona, a u interesu klijenata, podržaćemo i sugestije Centralne banke, jer klijentima ne treba zakon koji će biti mrtvo slovo na papiru, već zakon koji će im riješiti problem“, naveo je on.

Šehović navodi da je građanima koji su dovedeni u nezavisan položaj potreban je propis koji će se dosljedno primjenjivati i koji će do kraja biti pravedan prema svima koji su podigli kredite u švajcarskim francima, pa i prema onim klijentima čiji su krediti ustupljeni kompaniji Heta Asset Resolution, što je bio i osnovni problem važećeg zakona.

„Na taj način bismo izbjegli moguće izgovore za nepotpun nadzor nad zakonom od strane Centralne banke, koji je u slučaju tih ustupljenih kredita izostao, čime je gotovo polovina potraživanja ostala sporna“.

SD je, kaže Šehović, među prvima uvidio potrebu ispravljanja nepravde učinjene od strane pomenute banke prema klijentima koji su uzeli kredite u švajcarakim francima.

„Aktivnim učešćem na radnim tijelima, plenarnim raspravama, brojnim javnim nastupima, ali i neposrednim komunikacijom sa predstavnicima udruženja korisnika ovih kredita, značajno smo doprinijeli da se ovaj problem aktuelizuje, te stvorili klimu za njegovim kvalitetnim i trajnim rješavanjem. Kao partija moderne ljevice ćemo nastaviti da posebnu pažnju poklanjaju univerzalnim vrijednostima jednakosti i socijalne pravde, pa ćemo u skladu sa tim inicirati i podržavati sve zakone koji eliminišu svaku vrstu diskriminacije i nepravde, i koji imaju za cilj poboljšanje životnog standra svakog pojedinca u Crnoj Gori“, zaključuje Šehović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније