Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: D.Ž.

10. 10. 2016. 19:31 >> 19:10
1

PETRIČEVIĆ SAOPŠTIO

Projektom do hiljadu radnih mjesta u turizmu

Cilj projekta “Sva čuda Crne Gore” je da u naredne dvije godine otvori hiljadu novih radnih mjesta u turizmu, saopštio je direktor Direktorata za upravljanje turističkom destinacijom, Marko Petrčević.

Predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT) su, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama Plav i Rožaje prezentovali danas projekat ,,Sva čuda Crne Gore”.

Kako je saopšteno iz MORT-a, Petričević je istakao je da taj projekat, iako apstraktnog naziva, ima jasne cijleve.

“Da u naredne dvije godine otvori novih 1.000 radnih mjesta u turizmu, isprovocira reakcije finansijskih instiutucija i Vlade da, udruženim aktivnostima, pomognu diversifikaciju našeg turističkog proizvoda u geografskom i u sadržajnom smislu”, rekao je Petričević.

On je dodao da je cilj projekta i da poveže turizam i kulturu, i na taj način pomogne promovisanju crnogorske kulture i očuvanju materijalne i nematerijalne kulturne baštine.

Petričević je objasnio da će se oživljavanjem novih turističkih lokaliteta kroz taj projekat, pogotovo na sjeveru, pružiti prilika mnogim crnogorskim poljoprivrednim gazdinstvima i seoskim domaćinstvima da, putem turističke ponude, svoje proizvode turistima prodaju na kućnom pragu.

To je, kako je kazao, najefikasniji vid izvoza.

Petričević je naveo da će priče koje prikupe kroz taj projekat činiti glavni sadržaj za brošure i veb sajt koje će se koristiti u projektu “Dobar domaćin”, koji se takođe planira u Ministarstvu i trebalo bi biti aktiviran do kraja godine.

“Ovaj projekat predviđa da svi koji rade na “prvoj liniji” sa gostima budu obučeni da im ispričaju najljepše priče iz Crne Gore koje će gosti kasnije moći da materijalizuju tokom svog boravka. Kroz ovaj projekat očekujemo da neki od novoafirmisanih lokaliteta postanu i nove izletničke rute”, kazao je Petričević.

Kako se navodi, događajima u Plavu i Rožajama prisustvovali su predstavnici lokalnih turističkih organizacija Andrijevice, Petnjice, Rožaja, Gusinja, Plava i Plužina, turistički poslenici i predstavnici medija.

Prisutni su, dodaje se, iskoristili priliku i predložili neke od legendi i priča u vezi sa turističkim lokalitetima koji imaju potencijal za valorizaciju.

(Mina biznis)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније