Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj. [ Dnevne novine ]

03. 11. 2016. 08:13 >> 08:11

MONSTAT

Računare ne koristi 5% firmi

Računare u poslovanju koristi 94,9 odsto preduzeća u Crnoj Gori, što je 0,6 odsto više u odnosu na prošlu godinu, pokazalo je istraživanje Monstata.

 

Kako pišu Dnevne novine, Anketa o upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija u preduzećima, koja je sprovedena na uzorku od 600 kompanija na teritoriji Crne Gore, pokazala je da 99,1 odsto preduzeća, koja koriste računar, ima pristup internetu. Od toga većina, odnosno 74,6 odsto firmi, ima web sajt.

"Od preduzeća koja imaju pristup internetu, 97,6 odsto je odgovorilo da koristi DSL ili neku drugu vrstu fiksne širokopojasne konekcije sa internetom", kazali su u Monstatu.

Oko 38,6 odsto preduzeća koja koriste računare zapošljava ICT i IT stručnjake koji imaju sposobnost da razvijaju, održavaju, upravljaju sistemima i aplikacijama, što predstavlja rast od 0,1 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Kada je riječ o korišćenju računara u preduzećima prema sektorima, procenat onih koja koriste računar u sektoru proizvodnje, energije i građevinarstva veći je 1,2 odsto u odnosu na preduzeća iz nefinansijskog sektora.

Istraživanje je pokazalo da preduzeća najviše koriste društvene mreže i sajtove za razmjenu multimedijalnog sadržaja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније