Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila R.B.

11. 01. 2017. 18:12 >> 17:49
1

UEHARA SAOPŠTILA

Amerikanci zainteresovani za II blok TE

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih država Margaret En Uehara kazala je da su pojedini renomirani američki investitori zainteresovani za učešće u realizaciji projekta izgradnje II bloka Termoelektrane Pljevlja. Ističući zainteresovanost američkih investitora za ulaganje u sektor energetike, Uehara je ocijenila da je dosadašnja saradnja kompanije „General Electric“ na realizaciji projekta izgradnje vjetroelektrana na Krnovu dobar signal za ostale investitore iz SAD da nastave da ulažu u Crnu Goru.

Uehara se danas sastala sa više ministara u crnogorskoj Vladi, kao i potpredsjednikom Milutinom Simovićem.

Simović je zahvalio na konstantnoj podršci i razumijevanju koje Crnoj Gori pružaju SAD, iskazujući očekivanje da će nastavak integracija dati osnove za dalju implementaciju svih reformi i izazova kako na ekonomskom, tako i na političkom planu, s ciljem obezbjeđenja okvira stabilnosti u regionu kao najvažnijem preduslovu za poboljšanje standarda svih građana.

"Poseban akcenat stavljen je na okončanje procesa priključivanja NATO-u, kao jednom od najvažnijih spoljnopolitičkih ciljeva Crne Gore. Sastanak je bio prilika da se potvrde prijateljski odnosi dvije zemlje i nastavi dijalog na temu intenziviranja saradnje", saopšteno je nakon sastanka.

Konstatujući napretke koje je Crna Gora ostvarila, Uehara je iskazala spremnost da američkim investitorima promoviše investicione mogućnosti naše zemlje, s posebnim akcentom na sjever Crne Gore, te prenijela podršku nastavku reformskih procesa, uz uvjerenje da će zajednička saradnja, u narednom periodu, donijeti još bolje i mjerljivije rezultate.

Simović i Uehara su se osvrnuli i na sektor poljoprivrede, podsjećajući na brojne projekte koji su do sada realizovani uz podšku kancelarije USAID-a, istovremeno iskazujući obostranu spremnost da i u budućem periodu nastave realizaciju značajnih projekata. 

U razgovoru sa ministarkom ekonomije Dragicom Sekulić, Uehara je naglasila da SAD podržavaju sve inicijative usmjerene na unaprjeđenje investicionog ambijenta i povećanje konkurentnosti crnogorske privrede, i izrazila spremnost SAD-a da, kroz ekspertizu njihovih stručnjaka, podijele iskustvo koje imaju na tom polju.

Ističući da je Crna Gora otvorena za investicije iz SAD-a, Sekulić je Ueharu informisala o implementaciji najvažnijih infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori, podsticajnim mjerama koje Vlada sprovodi u cilju unaprjeđenja poslovnog ambijenta i povećanja konkurentnosti crnogorske privrede.

"Budućnost crnogorske ekonomije je u razvoju malih i srednjih preduzeća, a poboljšanje uslova za razvoj preduzetništva u Crnoj Gori i stvaranje sopstvenog biznisa biće jedna od prioritetnih aktivnosti Vlade Crne Gore u narednom periodu", kazala je Sekulić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније