Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

28. 01. 2017. 16:19 >> 19:17

39% VIŠE NEGO LANI

Za agrobudžet 31 i po milion eura

Za agrobudžet će ove godine biti opredijeljeno 31 i po milion eura, što je 39 odsto više nego lani, saopšteno je danas na Ivanovim koritima, gdje je usvojena Uredba o uslovima, načinu i dinamici sprovođenja mjera agrarne politike.

Ministar poljoprivrede Milutin Simović kazao je da će od toga cak 29 i po miliona eura biti izdvojeno za poljoprivredu, za ribarstvo oko 450 hiljada, dok če milion i 600.000 eura platiti zdravstvenu zaštitu zivotinja i fitomjere.

 

Simović je ocijenio da Agrobudžet za ovu godinu predstavlja dobar balans između raspoloživih sredstava iz nacionalnog budžeta i pretpristupnih fondova EU sa jedne strane, i realnog stanja u crnogorskoj poljoprivredi i potreba poljoprivrednika sa druge.

“Vjerujem da ćemo zajedno uspješno realizovati sve definisane mjere i programe i na kvalitetan način upoznati potencijalne korisnike sa mogućnostima koje pruža Agrobudžet. Vjerujem da ćemo to uraditi na neposredan način, koji podrazumijeva terenski obilazak i potrebu da sve planirano dopre do svakog potencijalnog korisnika”, kazao je Simović na prezentaciji Agrobudžeta organizovanoj na Ivanovim Koritima.

On je pozvao sve stručne službe u sektorima poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da u narednom periodu dominantno rade na terenu kako bi bolje razumjeli probleme i efikasnije i kvalitetnije doprinijeli njihom rješavanju.

“Poljoprivredni proizvođači imaju dosta rada i problema na svojim imanjima, zbog čega svi zajedno treba da im pomognemo u dijelu administrativnih obaveza i kvalitetne stručne podrške u pripremi zahtjeva za sredstva iz Agrobudžeta i biznis planova za evropske fondove, kao i za kreditnu podršku od Investiciono razvojnog fonda (IRF)”, rekao je Simović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније