Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.J. [ Mina business ]

11. 04. 2024. 13:14 >> 13:14

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Objavili više javnih poziva u okviru Agrobudžeta

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je više javnih poziva za podršku poljoprivrednim proizvođačima u okviru ovogodišnjeg Agrobudžeta.

Ministarstvo je na svom sajtu objavilo javne pozive za uvođenje, sertifikaciju i resertifikaciju sistema kvaliteta i bezbjednosti hrane, kao i za dodjelu sredstava podrške investicijama u adaptaciju planinskih katuna.

U sektoru ribarstva, objavljeni su pozivi za dodjelu podrške za poboljšanje konkurentnosti i efikasnosti sektora slatkovodne akvakulture i marikulture, kao i za predaju zahtjeva za direktna plaćanja u tim oblastima.

Dodjeljuju se i sredstava podsticaja za modernizaciju profesionalne ribolovne flote u malom i velikom privrednom ribolovu, kao i za ulov pelagičnih resursa i demerzalnih, ribolovnim alatom kočom.

Poljoprivrednici se mogu prijaviti i na javne pozive za odabir kontrolnih, sertifikacionih tijela za organsku proizvodnju i šeme kvaliteta, kao i za dodjelu sredstava podrške za dostizanje standarda dobrobiti životinja u stočarstvu.

Dodjeljuju se i sredstava podrške upravljanju otpadom u stočarskoj proizvodnji, kao i za nabavku priplodnih grla u čistoj rasi. Objavljen je i javni poziv za dodjelu podrške uvođenju inovacija u sektor poljoprivrede.

U sektoru pčelarstva, objavljeni su javni pozivi za odabir odgajivača pčelinjih matica. Pored toga, dodjeljuju se i sredstva podsticaja za nabavku voska za organsku i konvencionalnu proizvodnju meda, kao i pčelarske opreme za transport pčelinjih društava.

Poljoprivrednici se mogu prijaviti i za dodjelu sredstava podrške za nabavku košnica, dijelova košnice, pčelarskog pribora i opreme i električne ograde (čobanica).

Objavljen je i javni poziv za dobavljače zainteresovane za učešće u Programu besplatne distribucije voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda u školama za školsku 2023/2024 godinu.

Svi javni pozivi, sa detaljnijim informacijama i rokovima prijave, objavljeni su na sajtu Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније