Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

15. 06. 2013. 09:05 >> 16:14
8

INVESTICIJE

Radulović: Ne tjerajmo investitore

Znam investitore koji su bukvalno istjerani iz Crne Gore a bili su spremni da ulože više od milijardu eura u prethodnih nekoliko godina.Tu ne računam Valdanos, rekao je Žarko Radulović u intrevjuu za današnju Pobjedu.

Suvlasnik hotelske grupe Montenegro Stars i aktuelni direktor Crnogorskog turističkog udruženja je podsjetio i da je projekat Splendida bio "jako sumnjiv" 2005. Godine. Radulović sa optimizmom najavljuje da će u naredne tri godine Crna Gora dobiti sedam do osam novih hotela.

Radulović dodaje kako ostaje pri ranijoj izjavi da bi za desetak godina dohodak po glavi stanovnika u Crnoj Gori mogao da iznosi deset hiljada eura, pod uslovom da strani investitori konačno dođu.

- Ovo vrijeme sad mi nekako liči na onaj period investicione ekspanzije koji smo imali 2006. i 2007. godine. Veliki investitori kruže okolo, velike invensticije se pripremaju. Samo je do nas da li će doći ili ne... Ako to krene, građani Crne Gore imaće dohodak od deset hiljada eura. Pri tom ne moraju ništa da rade. Jedini uslov je da ne smetaju ovima koji će da rade. Da ih ne ćeraju, kao što su ih poćerali recimo sa Valdanosa.

Direktor CTU dodaje kako se u tom slučaju "Vlada prepala", ali ne zna od koga. Da se to nije desilo, on smatra da bi se sada govorilo o otvaranju prvog hotela u Valdanosu, gdje bi već radiolo 400 ljudi.

- A mogao bih i da pokažem ljude koji su ih istjerali. Ali neka njima to služi na čast, a ovome narodu neka to posluži kao pouka i opomena da svakog ko hoće da uloži jedan cent ovdje sačekaju i daju mu šansu - zaključuje Radulović.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније