Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.M.Lj.

07. 04. 2017. 16:09 >> 15:44

INFO DAN

Za klastere 100.000 €, više zainteresovanih

Ukupna raspoloživa sredstva za ovu godinu za pomoć klasterima iznose 100.000 eura, što je duplo više u odnosu na sredstva iz prethodne godine, saopšteno je na Info danu o klasterima koji je održan u Podgorici, a koje je organizovalo Ministarstvo ekonomije.

“Klasteri mogu aplicirati za finansijsku pomoć u visini do 50 odsto ukupnih opravdanih troškova, odnosno do 65 odsto za klastere iz manje razvijenih jedinica lokalne samouprave, i to u iznosu najviše do 15.000 eura po jednom projektu, u okviru Programa podsticaja razvoja klastera”, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.  

Predstavnici Ministarstva prezentovali su detalje Programa podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori, sa ciljem da se zainteresovanim predstavnicima klastera pruže sve potrebne informacije o Programu, aplikacionoj dokumentaciji, načinu apliciranja i implementaciji projekata koji budu odobreni za dodjelu subvencije.

“Interesovanje za ovaj vid finansijske podrške su pokazali i novi predstavnici kao potencijalni klasteri koje Ministarstvo ekonomije do sada nije imalo u svojoj evidenciji”, saopšteno je iz Ministarstva.

Osim toga, predstavnicima zainiteresovanih klastera predočeno je da je, pored finansijske podrške klasterima, u okviru programa Unapređenje konkurentnosti privrede u Crnoj Gori, Ministarstvo ekonomije obezbijedilo i tehničku podršku klasterima, koju će implementirati Program Ujedinjenih nacija za razvoj u Crnoj Gori.

“Tehnička podrška u kontekstu programa državne pomoći, odnosi se na podršku u pripremi aplikacija za predmetni program i praćenje procesa implementacije odobrenih projekata”, navodi se u saopštenju.

Podsjećamo, Program je već prezentovan u opštinama Bijelo Polje (23. marta) i Berane (24. marta), u okviru Biznis karavana, a ukoliko se ukaže potreba organizovaće se dodatni Info dani i individualni sastanci sa klasterima. 

Javni poziv za učešće u Programu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za 2017. godinu objavljen je 27. marta u trajanju od 30 dana, odnosno do 26. aprila.

Aplikaciona dokumentacija za učešće u ovom Programu mogu se preuzeti lično u prostorijama Ministarstva ekonomije (Rimski trg 46, 81000 Podgorica, IV sprat, kancelarija br. 29), kao i na web stranici Ministarstva www.mek.gov.me, a kontakt osoba za sve potrebne infoamcije je Milena Jovetić, e-mail milena.jovetic@mek.gov.me, tel. 020 482 316.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније